Nytt år och nya aktiviteter

Nyårslöfte

Hej alla läsare!

Vi hoppas innerligt att ni har haft en trevlig jul och en bra start på året. Nu när vi är igång med 2015 kanske du har satt upp några mål för att göra ditt liv eller din hälsa bättre.

Det är en riktig klassiker att investera i ett gymkort i början på året för att sedan lägga av efter en månad eller två och återgå till sina gamla vanor. För att motverka detta är det bättre att börja med en mjukstart och inte köra igång stenhårt direkt. Du kan till exempel börja gå på en promenad tre gånger i veckan för att sedan öka på genom att jogga en gång i veckan och gå två gånger i veckan och så vidare. Detta fungerar ofta mycket bättre än att direkt börja träna stenhårt på gymmet då du lätt tappar motivationen när det känns för tungt. Om du istället gradvis ökar träningen ser du resultaten komma och du får upp motivationen vilket gör att du uppskattar träningen mycket mer. Du kan till exempel gå på en vinterpromenad vilket vi skrev om i detta inlägg. Ännu bättre är det om du hittar en träningsform du tycker är rolig – varför inte testa på skidåkning till exempel. Du vet väl att du bränner mer fett när du tränar på vintern? Det kan du läsa mer om här.

Självklart är träning inte allt – du kanske även har satt upp mål på jobbet till exempel. Faktum är dock att träning och regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa dig att nå även dina professionella mål då det hjälper dig att minska stress och kan ge dig tid att fundera och ta viktiga beslut.

Vi önskar dig ett stort lycka till med dina mål inför 2015. Vi är supertaggade på det nya året och senvintern som brukar bjuda på mycket sol och härlig pudersnö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s